Laktosfri
Teriyakifärs med pak choy och snabbpicklad rödlök
4.28 (602)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- olja
- salt
- svartpeppar
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 tsk
Rödlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 681 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mandolin, om du har!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla pak choy. Skala och grovriv morot. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken tunt, spara till servering.
Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt (se tips!). Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 3 min. Sänk värmen, tillsätt pressad vitlök, stavar av salladslök och teriyakisås. Stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner pak choy i pannan.
Fördela nykokt jasminris och teriyakifärs i 2 skålar. Toppa med picklad rödlök, rivna morötter och strimlad salladslök. Servera direkt!
Smaklig måltid!