Utan gluten
Sesamstekt lax med asiatisk gurksallad och kall limesås
4.23 (1976)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- olja
- svartpeppar
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Socker
½ tsk
Salt
Vitlök
½ klyfta
Olja
1 tsk
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sesamfrön
1 förp
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 703 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och pressad vitlök.
Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Finhacka bananschalottenlök. Skiva röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg gurka, lök och chili efter smak i en skål. Blanda ner socker, lite salt, pressad saft från hela den använda limen, pressad vitlök, neutral olja och nymald svartpeppar. Vänd ner koriander vid servering.
Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken i sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 5 min, vänd fisken efter halva tiden.
Servera sesamstekt lax med asiatisk gurksallad, limesås och jasminris.
Smaklig måltid!