Stekt fläskkotlett med skysås och krossad potatis
4.13 (753)
Under 40 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
- balsamvinäger
Potatis
400 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Balsamvinäger
½ msk
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg över potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med handen. Pressa över lite citronsaft och ringla över olivolja. Finriv parmesanost.
Blanda riven parmesan, rivet citronskal, torkad timjan, pressad vitlök och lite salt i en skål. Fördela blandningen över potatisen. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt. Lägg upp på ett fat.
Pudra vetemjöl över stekpannan. Vispa ner vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med balsamvinäger. Lägg tillbaka köttet och låt bli varmt.
Servera fläskkotlett med skysås, krossad potatis och sallad.
Smaklig måltid!