Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta
3.9 (349)
Under 40 min
12 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Couscous
1 dl
Vatten
2 ½ dl
Morötter
300 g
Gul lök
½ st
Torkade aprikoser
20 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Mynta
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och häll över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, chili flakes, kinesisk soja, vatten och köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Servera nötfärsgrytan med couscous. Toppa med mynta!
Smaklig måltid!