Buldak - Koreansk eldkyckling med päronsallad och rostade sesamfrön
0,9 kg CO2e
Utan gluten

Buldak - Koreansk eldkyckling med päronsallad och rostade sesamfrön

4.19 (2271)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
  • vatten
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Srirachasås
⅓ förp
Socker
1 msk
Rödlök
½ st
Kycklinginnerfilé
280 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 722 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över den stekta kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. 
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, srirachasås (efter smak) och socker.
Klyfta rödlök tunt. Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 4 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten. Blanda ut majsstärkelse med lika delar kallt vatten och vispa ner i pannan, låt sjuda ca 3 min. 
Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklingpannan. Ställ in hela stekpannan i övre delen av ugnen och gratinera ca 7 min. 
 Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och lite salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
Strö resten av sesamfröna över kycklingpannan. Servera med jasminris och päronsallad.
Smaklig måltid!