Utan gluten
Parmesangratinerad kyckling med dragon och tomatsallad
4.14 (1677)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Färskost
125 g
Mjölk
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Parmesanost
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 580 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 41 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda ihop färskost, mjölk, dijonsenap, torkad dragon och pressad vitlök i en skål. Finriv parmesanost.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en liten ugnsform och häll färskostblandningen över. Strö över riven parmesanost och gratinera i övre delen av ugnen (över potatisen) ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Skär tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera parmesangratinerad kyckling med tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!