20-30
Lägre pris
Laktosfri
Vegetariskt
Nudelwok med grönsaker, stekt ägg och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Dressing
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Neutral olja
1 tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Stekt ägg
Ägg (Ägg)
2 st
Neutral olja
Wok
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
Salt
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 529 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
- Dressing: Häll japansk soja i en liten skål. Blanda med neutral olja, socker, vitvinsvinäger, vatten och malen ingefära.
- Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek ägg ca 3 min på medelvärme. Låt gärna gulan vara lite lös. Lägg över på ett fat.
- Wok: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och paprika på hög värme ca 3 min. Häll ner hälften av dressingen, fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
- Rör ner nudlar och resten av dressingen i woken. Servera toppad med hackade jordnötter och stekt ägg.