Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- pastavatten
- svartpeppar
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Tomat- och baconsås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Pastavatten
½ dl
Pecorino (Mjölk)
1 förp
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 753 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
- Förberedelse tomat- och baconsås: Finhacka gul lök och vitlök.
- Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen.
- Tomat- och baconsås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek tärnat bacon tills den börjar få fin färg, ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, chili flakes och vatten från pastakoket (ca ½ dl). Låt sjuda ca 3 min.
- Häll av pastan. Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och blanda ner tomat- och baconsås och häften av den rivna pecorinon, låt koka ihop ca ½ min.
- Servera tomat- och baconpasta toppad med resten av den rivna pecorinon och lite nymald svartpeppar.