Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- salt
- vitvinsvinäger
Jasminris
Jasminris
135 g
Sötsyrligt rödkål
Vatten
1 dl
Socker
½ dl
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
2 msk
Strimlad rödkål
125 g
Marinerad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Salt
Lime- och wasabiaioli
Lime
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Wasabi (Sojabönor)
¾ tsk
Grönsaker
Snackgurka
1 st
Morot
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 913 kcal
- Fett 46 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sötsyrligt rödkål: Koka upp vatten och tillsätt socker, salt och vitvinsvinäger. När sockret löst sig, rör ner strimlad rödkål och sjud under lock ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och låt stå till servering.
- Marinerad lax: Skär laxfilé i kuber och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn laxen på hög värme runt om ca 2 min. Lägg över i en skål och blanda försiktigt ner teryakisås.
- Lime- och wasabiaioli: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Lägg majonnäs i en skål och blanda ner limeskal, wasabi, pressad vitlök och salt.
- Grönsaker: Skär gurka i långa skivor med osthyvel. Skala och grovriv morot.
- Servering: Häll av rödkålen. Lägg jasminris i 2 skålar. Fördela rödkål, morot, gurka och lax över riset. Toppa med lime- och wasabiaioli. Servera med limeklyfta och eventuellt lite extra wasabi.