Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- smör
- salt
- svartpeppar
- vatten
- mjölk
Coq au vin
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Vetemjöl
Smör (Mjölk)
Tärnat bacon
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött matlagningsvin (Svaveldioxid)
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Timjan
20 g
Potatispuré
Mospotatis
400 g
Smör (Mjölk)
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 787 kcal
- Fett 41 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Coq au vin görs traditionsenligt på tupp - här har vi gjort en variant på kyckling!
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Skala och skär morot i ca 2 cm tjocka slantar. Halvera bananschalottenlök. Kvarta champinjoner och finhacka vitlök. Skär kycklinglårfilé i ca 2 bitar per filé (putsa inte bort fettet, det smälter i grytan och ger god smak). Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd kycklingen i mjölet.
- Coq au vin: Hetta upp smör i en rymlig stekgryta. Stek mjölad kyckling ca 2 min per sida. Tillsätt tärnat bacon och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt morötter, lök, vitlök, tomatpurè, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner rött matlagningsvin och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner champinjoner, kinesisk soja, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 15 min.
- Potatispuré: Värm mjölk och en klick smör. Häll av potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en slät puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Finhacka färsk timjan och blanda ner i grytan. Servera coq au vin med potatispuré.