30-40
Laktosfri
Utan gluten
Örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts och pommes frites
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
- olivolja
- socker
- smör
Pommes frites
Bakpotatis
1 st
Neutral olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Haricots verts sallad
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Haricots verts
1 förp
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Örtstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Smör (Mjölk)
Till servering
Bearnaisesås (Selleri, Ägg)
½ burk
Näringsvärde per portion
- Energi 784 kcal
- Fett 52 g
- Kolhydrater 41 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du ha extra frasiga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Pommes frites: Skrubba bakpotatis och skär i cirka 1-2 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg
- Haricots verts sallad: Finhacka schalottenlök och lägg i en salladsskål. Blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och socker. Dela cocktailtomater och blanda ner i skålen. Grovhacka bladpersilja. Skär bort änden på haricots verts.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek haricots verts ca 3 min, krydda med lite salt. Blanda ner i salladsskålen med tomaterna. Toppa med persiljan.
- Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och örtmix. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
- Servera örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts sallad och pommes frites.