20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegocarbonara med marinerad ostronskivling och färsk persilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- balsamvinäger
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Marinerad ostronskivling
Rökt paprikapulver
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
⅔ förp
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Neutral olja
2 tsk
Carbonarasås
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Imat (Havre)
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 620 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Marinerad ostronskivling: Blanda rökt paprikapulver, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden. Låt stå till steg 5.
- Carbonarasås: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (skalet är till steg 6). Finhacka schalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och stek lök och vitlök på låg värme ca 3 min. Tillsätt pressad citronsaft (ca 1/2 msk), imat, grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet).
- Marinerad ostronskivling: Lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
- Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen och sparat citronskal, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet.
- Grovhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med marinerad ostronskivling och persilja.