Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
- vatten
Asiatisk gurksallad
Snackgurka
1 st
Röd chili
⅓ st
Koriander
10 g
Socker
½ tsk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Wokad broccoli
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Salt
Crispy glazed tofu
Tofu (Sojabönor)
230 g
Majsstärkelse
2 + ½ msk
Neutral olja
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
⅔ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Till servering
Jasminris
135 g
Lime
½ st
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 623 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Asiatisk gurksallad: Skiva snackgurka tunt på längden med en osthyvel. Finhacka röd chili (se tips!) och koriander. Blanda socker, sesamolja, vitvinsvinäger och pressad limesaft i en skål. Vänd ner gurka, koriander och röd chili i skålen.
- Wokad broccoli: Skär broccoli i stora buketter. Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en wok- eller stekpanna och stek broccolin ca 4 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 30 sek. Smaka av med lite salt. Lägg på en tallrik.
- Crispy glazed tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i ca 3x3 cm stora tärningar. Lägg 2 msk majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Hetta upp neutral olja i den använda wokpannan. Stek tofun runt om, tills den fått krispig yta och fin färg, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper, spara pannan.
- Blanda tomatpuré, pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, vatten och ½ msk majsstärkelse i en skål. Hetta upp den använda wokpannan och tillsätt glazen. Låt den tjockna på låg värme, ca 1 min. Ta från värmen och vänd ner tofun i glazen. Strö över sesamfrön.
- Klyfta resten av limen. Servera crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad, wokad broccoli, nykokt ris och limeklyfta. Toppa med koriander.