Stekt pannoumi med bulgur- och bönsallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
Dressing
Lime
1 st
Srirachasås
½ förp
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
1 dl
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Salladslök
1 förp
Sockerärtor
1 förp
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Till servering
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
½ förp
Flytande margarin
1 tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
- Dressing: Pressa limesaft i en liten skål. Blanda med srirachasås (efter smak) och neutral olja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Bulgursallad: Häll av och skölj svarta bönor. Strimla salladslök. Dela sockerärtor och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda med kokt bulgur, ruccola och dressingen.
- Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek på hög temperatur ca 1 min runt om, tills osten har fått fin färg.
- Servera bulgursallad toppad med stekt pannoumi.