Svampteriyaki med ostronskivling, stekt ägg och sesambroccoli
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Sesamstekt broccoli
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt
2 krm
Svampteriyaki
Ingefära
1 bit
Ostronskivling
200 g
Neutral olja
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1½ krm
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Till servering
Jasminris
1 dl
Ägg (Ägg)
2 st
Neutral olja
½ tsk
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Lime
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Dra ostronskivling i mindre strimlor. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
- Sesamstekt broccoli: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek broccoli, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
- Torka ur den använda stekpannan och hetta upp ½ tsk neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg upp på ett fat.
- Svampteriyaki: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek ostronskivling ca 5 min. Tillsätt riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök, salt och chili flakes (efter egen smak), fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt teriyakisåsen till pannan och låta koka upp. Smaka av med lite chili flakes.
- Strimla salladslök och grovhacka koriander. Klyfta lime.
- Toppa Svampteriyaki med salladslök och koriander. Servera med jasminris, stekt ägg, limeklyfta och sesamstekt broccoli.