Svampteriyaki med ostronskivling, stekt ägg och sesambroccoli
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Svampteriyaki med ostronskivling, stekt ägg och sesambroccoli

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt

Sesamstekt broccoli

Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt
2 krm

Svampteriyaki

Ingefära
1 bit
Ostronskivling
200 g
Neutral olja
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1½ krm
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp

Till servering

Jasminris
1 dl
Ägg (Ägg)
2 st
Neutral olja
½ tsk
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Lime
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Dra ostronskivling i mindre strimlor. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
  3. Sesamstekt broccoli: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek broccoli, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
  4. Torka ur den använda stekpannan och hetta upp ½ tsk neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg upp på ett fat.
  5. Svampteriyaki: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek ostronskivling ca 5 min. Tillsätt riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök, salt och chili flakes (efter egen smak), fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt teriyakisåsen till pannan och låta koka upp. Smaka av med lite chili flakes.
  6. Strimla salladslök och grovhacka koriander. Klyfta lime.
  7. Toppa Svampteriyaki med salladslök och koriander. Servera med jasminris, stekt ägg, limeklyfta och sesamstekt broccoli.