Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
Pizza
Tomat
1 st
Pizzabotten (Vete, Råg)
2 st
Bakplåtspapper
2 st
Pizzasås
1 förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Salt
Topping
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Basilikaolja
½ förp
Prosciutto
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 919 kcal
- Fett 41 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelse: Skär tomat i tunna skivor.
- Pizza: Bred ut pizzasås på pizzabottnarna. Fördela riven mozzarella och lägg ut tomatskivor. Krydda med lite salt och torkad oregano.
- Lägg över pizzorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt högst upp i ugnen och en plåt i mitten av ugnen. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Grädda totalt ca 7 min, eller tills pizzorna fått fin färg.
- Bryt små bitar av mozzarella. Ringla basilikaolja över pizzorna. Toppa med mozzarellabitar, prosciutto och ruccola. Servera direkt!