30-40
Turkiska köttbullar med dill- och gurksallad, haydari och rostad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- rödvinsvinäger
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Turkiska köttbullar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Nötfärs
250 g
Haydari
Dill
10 g
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Dill- och gurksallad
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Dill
10 g
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Rödvinsvinäger
2 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 533 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Turkiska köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt, spiskummin, torkad oregano och nötfärs i en bunke. Ställ in i kylen och låt vila minst 15 min.
- Haydari: Finhacka dill och vitlök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och salt.
- Turkiska köttbullar: Forma färsen till 6 köttbullar. Stek köttbullarna runtom, ca 2 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
- Dill- och gurksallad: Tärna tomat och gurka. Grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med salt, chili flakes, olivolja och rödvinsvinäger.
- Servera turkiska köttbullar med rostad potatis, dill- och gurksallad och haydari.