30-40
Laktosfri
Utan gluten
Stekt laxfilé med grön spenatrisotto och rostade gulbetor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Rostade gulbetor
Gulbetor
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
25 g
Spenatrisotto
Vatten
6 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Babyspenat
40 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar
Stekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 746 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade gulbetor: Skala och skär gulbetor i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betorna känns mjuka. Blanda de rostade betorna med babyspenat precis innan servering.
- Buljong till risotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
- Spenatblandning till risotto: Lägg babyspenat och ca ½ dl av den varma kycklingbuljongen i en mixerbehållare. Mixa till en röra med stavmixer.
- Spenatrisotto: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs all lök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Stekt lax: Krydda laxfilé runt om med lite salt. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek laxen ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Finriv parmesanost. Rör ner spenatblandningen och riven parmesan i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt med stekt lax och rostade gulbetor.