Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Tomatsoppa
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Oregano
20 g
Grönsaksstavar
Morot
2 st
Gurka
1 st
Quesadillas
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Salt
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 628 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tomatsoppa: Hacka bananschalottenlök och tärna tomat grovt.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré hastigt. Tillsätt de tärnade tomaterna, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
- Ta soppan från värmen och rör ner créme fraiche. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
- Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
- Quesadillas: Lägg upp hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela riven mozzarella och lite salt över bröden. Lägg på de resterande bröden som lock. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Värm bröden ca 1 min per sida så att osten smälter något.
- Plocka blad från oregano. Skär quesadillas i mindre bitar. Toppa tomatsoppan med oregano. Servera med quesadillas och grönsaksstavar.