Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
Rostad tomatsås
Aubergine
½ st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Béchamelsås
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
3 dl
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Salt
Lasagne
Lasagneplattor (Ägg, Vete)
150 g
Sallad
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Balsamvinäger
Näringsvärde per portion
- Energi 603 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad tomatsås: Tärna aubergine. Klyfta rödlök tunt. Lägg allt i en smord ugnsform (ca 20x30 cm) och blanda med pressad vitlök, torkad oregano, rosmarin/timjan mix, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner krossade tomater och grönsaksbuljong. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
- Béchamelsås: Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, och koka upp under vispning. Sjud ca 4 min, tills såsen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och rör ner mozzarella. Smaka av med lite salt.
- Lasagne: Ta ut ugnsformen med rostad tomatsås. Häll över hälften av tomatsåsen i en bunke. Varva lasagneplattor, bechamelsås och tomatsås i formen, avsluta med béchamelsås. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills lasagnen är klar.
- Sallad: Dela tomater i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med mixsallad och lite balsamvinäger.
- Servera lasagne al forno vegetariane med sallad.