Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
Rostade rotsaker
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Chicken nuggets
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Panko (Vete)
½ förp
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Gurkdipp
Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Plockgrönsaker
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 605 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotsaker: Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på lite olja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Chicken nuggets: Skär kycklingfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Gurkdipp: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
- Plockgrönsaker: Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg cocktailtomater i en skål.
- Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.