15-20
Laktosfri
Utan gluten
Fläskfärs wok med risnudlar, broccoli och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- salt
Till servering
Broccoli
1 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Wok
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Morotsjulienne
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 559 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök. Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
- Wok: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs och lök ca 4 min. Tillsätt morotsjulienne och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Tillsätt japansk soja, flytande honung, vitvinsvinäger, avhällda nudlar och broccoli till stekpannan. Blanda väl och smaka av med lite salt. Toppa med koriander och chili flakes (valfritt!).