20-30
Utan gluten
BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kålsallad
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitkål
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
BBQ-stekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
BBQ-sås
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 532 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg potatis (halvera de stora potatisarna) på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
- Kålsallad: Blanda rödvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla vitkål och schalottenlök. Skala och grovriv morot. Blanda ner allt i bunken och låt marinera till servering.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- BBQ-stekt fläskkotlett: Strimla fläskkotlett. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min och krydda med salt. Blanda ner BBQ-såsen och låt koka ihop ca 1 min.
- Servera BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, kålsallad och vitlökssås.