30-40
Laktosfri
Kycklingfilé med citronsky, rostat vitlökssmör och tomatsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- socker
- smör, rumsvarmt
- vitvinsvinäger
Rostad potatis
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Smör (Mjölk)
Citronsky
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
½ st
Tomatsallad
Tomat
3 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Rostat vitlökssmör
Vitlök
2 klyfta
Smör, rumsvarmt (Mjölk)
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 519 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg 2 oskalade vitlöksklyftor till vitlökssmöret på sidan av plåten. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 25 min.
- Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen (under potatisen) ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Spara stekpannan till citronskyn.
- Citronsky: Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och vispa ner vatten, kinesisk soja, socker och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smaksätt skyn med rivet citronskal och pressad saft från halva citronen.
- Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola och blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
- Rostat vitlökssmör: Skala de rostade vitlöksklyftorna. Lägg i en skål tillsammans med rumstempererat smör, vitvinsvinäger och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
- Servera kyckling med citronsky, rostat vitlökssmör, potatis och tomatsallad.