Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- smör
Pak choy
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Sojasmör
Smör (Mjölk)
25 g
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Stekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
1 tsk
Salt
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 548 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt.
- Pak choy: Hetta upp neutral olja i en stekpannan. Fräs pak choy och rödlök på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
- Sojasmör: Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner japansk soja.
- Stekt torsk: Skär torsk i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Servera stekt torsk med sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med sesamfrön.