Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- smör
Rostade grönsaker
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st
Marinerade räkor
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Svartpeppar
Krämig pasta
Linguine (Vete)
200 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Rostade grönsaker: Klyfta rödlök och tärna zucchini. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och chili flakes. Ringla över olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan till punkt 5.
- Marinerade räkor: Häll av räkor. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg räkorna i en skål. Blanda med citronskal, pressad saft från halva citronen, olivolja och rikligt med nymald svartpeppar.
- Vänd ner rostade grönsaker, marinerade räkor, crème fraiche, smör och sparat kokvatten i den avhällda pastan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Klyfta resten av den använda citronen. Servera krämig räkpasta med rostade grönsaker och citronklyfta. Toppa med ruccola och lite chili flakes.