25-35
Laktosfri
Utan gluten
Tom ka gai - krämig soppa med kokosmjölk, kyckling och citrongräs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- socker
Tom kha gai
Rödlök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Citrongräs
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
2 förp
Fisksås (Fisk)
½ förp
Socker
½ tsk
Lime
1 st
Till servering
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Röd chili
Lime
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse tom kha gai: Skala och klyfta rödlök. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär röd chili i tunna skivor. Kvarta champinjoner och tomat. Krossa roten på citrongräs med baksidan av kniven. Dela sedan citrongräset på mitten. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
- Tom kha gai: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs citrongräs, rödlök, ingefära, pressad vitlök och hälften av den röda chilin (resten används vid servering) ca 2 min.
- Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt coconut cream, fisksås, socker, champinjoner och kyckling. Låt allt sjuda ytterligare ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner tomat och limeskal i soppan och smaka av med pressad saft från halva limen.
- Klyfta resten av den använda limen och plocka ut citrongräsbitarna från soppan. Servera tom kha gai med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander och chili.