Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Tomat- och parmesansås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar
Grönsaker
Cocktailtomater
250 g
Babyspenat
30 g
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 774 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Tomat- och parmesansås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Om ni vill, mixa såsen slät med stavmixer.
- Grönsaker: Halvera cocktailtomater. Lägg upp tomat och babyspenat i separata skålar, eller lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Till servering: Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Blanda nykokt pasta med tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och kalkonbacon. Servera med grönsaker.