30-40
0,9 kg CO2e
Utan gluten
Buldak - Koreansk eldkyckling med päronsallad och rostade sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
- vatten
Till servering
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Jasminris
135 g
Ingefärssås
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Srirachasås
⅓ förp
Socker
1 msk
Eldkyckling
Rödlök
½ st
Kycklinginnerfilé
280 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Neutral olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Päronsallad
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 722 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över den stekta kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Ingefärssås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, srirachasås (efter smak) och socker.
- Eldkyckling: Klyfta rödlök tunt. Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 4 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten. Blanda ut majsstärkelse med lika delar kallt vatten och vispa ner i pannan, låt sjuda ca 3 min.
- Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklingpannan. Ställ in hela stekpannan i övre delen av ugnen och gratinera ca 7 min.
- Päronsallad: Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och lite salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
- Strö resten av sesamfröna över kycklingpannan. Servera med jasminris och päronsallad.