30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Marockansk linssoppa med sesambröd och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Linssoppa
Röda linser
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
6 dl
Ras el hanout
½ msk
Pizzasås
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Sesambröd
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Salt
Till servering
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 116 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Linssoppa: Skölj röda linser i kallt vatten. Finhacka bananschalottenlök, röd chili och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och vitlök ca 3 min. Tillsätt linser och ras el hanout och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vatten, pizzasås och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills linserna är mjuka.
- Sesambröd: Dela surdegsbaguette på längden. Ringla över olivolja och strö på sesamfrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg.
- Tärna tomat. Grovhacka koriander. Rör ner hälften av koriandern och pressad citronsaft (ca 1 msk) i soppan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa linssoppan med tomat och resten av koriandern. Servera med sesambröd.