20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Thaisallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
- vatten
Chilidressing
Lime
½ st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Socker
1 tsk
Kålrabbisallad
Kålrabbi
1 st
Morot
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
40 g
Thaifärs
Jasminris
135 g
Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Vatten
2 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Näringsvärde per portion
- Energi 689 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Chilidressing: Tvätta limen i ljummet och finriv skalet. Finhacka röd chili. Lägg limeskal, pressad limesaft, chili, pressad vitlök, japansk soja och socker i en rymlig bunke. Rör om tills sockret löst sig.
- Kålrabbisallad: Skala kålrabbi och morot. Strimla kålrabbi, morot och mynta mycket tunt. Grovhacka koriander. Spara lite mynta till servering. Lägg resten i bunken med chilidressing och blanda med kålrabbi och morot.
- Thaifärs: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt det kokta riset, vatten, japansk soja, malen ingefära och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 1 min.
- Blanda thaifärs med kålrabbisallad på ett serveringsfat. Toppa med jordnötter och mynta.