Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- äggula
- salt
- svartpeppar
Svampcarbonara
Linguine (Vete)
200 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Tärnat bacon
1 förp
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Äggula (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 831 kcal
- Fett 42 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan som blir över - använd nästa gång du ska göra maränger, omelett eller pannkakor!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Tärna tomater. Finhacka bladpersilja. Finriv parmesanost. Rör ihop crème fraiche och äggula i en liten skål.
- Svampcarbonara: Hetta upp en torr stekpanna. Lägg ner bacon i pannan och stek ca 2 min, tills det fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och spara pannan.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Stek lök och svamp i den använda stekpannan, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner stekt bacon i svampfräset.
- Ta pannan från värmen. Vänd ner nykokt pasta i pannan. Rör ner äggblandningen. Blanda väl. Smaka av med lite salt.
- Toppa svampcarbonara med riven parmesan, tomat, persilja och rikligt med nymald svartpeppar.