Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rotfruktspytt
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Rotselleri (Selleri)
300 g
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dijonyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Olivolja
Ägg (Ägg)
2 st
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rött äpple
1 st
Mâchesallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 692 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rotfruktspytt: Skala och tärna rotselleri. Tärna potatis och morötter. Klyfta gul lök tunt. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
- Dijonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Till servering: Skär pannoumi i tärningar. Hetta upp den använda stekpannan och stek osten runt om ca 2 min.
- Tärna äpple. Toppa rotfruktspytten med mâchesallad, pannoumi och äpple. Servera med stekt ägg och dijonyoghurt.