30-40
Vegetariskt
Rostad spetskål med krämig citronrisoni, fetaostströssel och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- svartpeppar
Fetaostströssel
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Pinjenötter
20 g
Bladpersilja
20 g
Rostad spetskål
Spetskål
1 st
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
Salt
Citronrisoni
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni (Vete)
150 g
Citron
1 st
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 689 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Fetaostströssel: Smula fetaost. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, rör om då och då. Tillsätt pinjenötter och rosta ytterligare ca 5 min. Ta ut och låt svalna. Finhacka bladpersilja och blanda allt i en skål.
- Rostad spetskål: Kvarta spetskål och pensla med honung och lite olivolja. Krydda med lite flingsalt. Rosta kålen mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper, ca 20 min.
- Citronrisoni: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
- Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av risonin och rör ner färskost, citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera rostad spetskål med citronrisoni. Toppa med fetaostströssel.