15-20
Laktosfri
Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad och sesamfrö
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
- vatten
Jasminris
Jasminris
135 g
Asiatisk kålsallad
Morot
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Neutral olja
Salt
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Teriyakiwokad fläskkotlett
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
Neutral olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 583 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid? Rosta sesamfrön i en torr och het stekpannan.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Asiatisk kålsallad: Skala och grovriv morot. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och lite salt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
- Förberedelse teriyakiwok: Blanda ihop teriyakisås, vatten och majsstärkelse i en liten skål. Strimla skivad fläskkotlett.
- Teriyakiwokad fläskkotlett: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs det strimlade köttet och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med salt. Tillsätt teriyakisåsblandningen, låt koka ihop ca 2 min.
- Servera teriyakiwokad fläskkotlett med jasminris och asiatisk kålsallad.