Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Salviakyckling
Kycklingfilé
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Pastasallad
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
10 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Basilikaolja
1 förp
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 702 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Salviakyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och bryn kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt.
- Pastasallad: Finhacka rödlök. Grovhacka tomat och bladpersilja. Finriv parmesanost.
- Lägg basilikaolja i en salladsskål. Blanda med hackad lök, tomat, babyspenat och nykokt avrunnen pasta. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Strö persilja över pastasalladen.
- Servera nystekt salviakyckling med pastasallad och riven parmesan.