Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- flytande margarin
- vitvinsvinäger
Lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Flytande margarin
1 tsk
Äppelremoulade
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Till servering
Småpotatis
400 g
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Lax: Krydda laxfilé med salt och låt stå till punkt 5.
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
- Äppelremoulade: Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till servering.
- Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dill.
- Lax: Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Till servering: Skiva snackgurka tunt. Servera stekt lax med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. Toppa med hackad dill.