Linguine med aubergine- och tomatsås och pannoumiströssel
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- socker
- balsamvinäger
- svartpeppar
Aubergine- och tomatsås
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ tsk
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ förp
Socker
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 msk
Svartpeppar
Pasta
Linguine (Vete)
125 g
Pannoumiströssel
Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g
Panko (Vete)
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Aubergine- och tomatsås: Skär aubergine i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, strö över 1 tsk salt och låt stå ca 10 min.
- Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs vitlök ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, socker och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud till servering.
- Torka av aubergine med hushållspapper och rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg.
- Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten när du häller av pastan.
- Pannoumiströssel: Skär pannoumi i ca ½x½ cm små tärningar. Grovhacka bladpersilja. Hetta upp 1 tsk olivolja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan. Rosta panko i den använda stekpannan. Blanda panko, bladpersilja och pannoumi.
- Aubergine- och tomatsås: Blanda ner auberginen i såsen. Späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner avrunnen pasta i tomatsåsen och toppa med pannoumiströssel.