Kycklinggryta med lime och jordnötter
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- socker
- vatten
- svartpeppar
Kycklinggryta
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Curry
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Hackade jordnötter, (40 g) (Jordnötter)
1 förp
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vatten
2½ msk
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
1 dl
Vitkål
300 g
Koriander
20 g
Neutral olja
1 tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla salladslök och vitkål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara till punkt 6). Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm stora.
- Kycklinggryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingbitarna och krydda med curry, salt och chili flakes (efter egen smak) ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.
- Lägg hackade jordnötter, socker, japansk soja och vatten i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås. Häll över i grytan, koka upp och sjud ca 2 min.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs vitkålen tills den fått fin färg och mjuknat något, ca 5 min.
- Kycklinggryta: Ta grytan från värmen och rör ner salladslök, limeskal och pressad limesaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa kycklinggrytan med koriander. Servera med stekt vitkål och jasminris.