Raggmunkar med fräst svamp, persilja och lingonslaw

ViktVäktarna

Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Raggmunkar med fräst svamp, persilja och lingonslaw

4.01 (226)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vetemjöl
  • salt
  • olja
  • svartpeppar
  • flytande margarin
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
¾ dl
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Vitkål
200 g
Salt
1 krm
Matyoghurt
4 msk
(Mjölk, Laktos)
Rårörda lingon
¼ förp
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Citronskal
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går lika bra att servera matyoghurten och lingonen separat.

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
 Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och sätt in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
 Strimla vitkål tunt (se tips!), gärna på mandolin. Lägg i en bunke, tillsätt salt och krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner matyoghurt och rårörda lingon. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Kvarta champinjoner, strimla rödlök och hacka bladpersilja. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 4 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt rödlök och fräs ytterligare ca 2 min. Ta från värmen och rör ner persilja. 
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet över svampen. Skär citronen i klyftor.
Toppa raggmunkarna med svampfräs. Servera med lingonslaw och citronklyfta. 
Smaklig måltid!