Kyckling med rostade rotfrukter och tzatziki
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Ugnsrostade rotfrukter
Potatis
400 g
Morot
2 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Tzatziki
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna stektermometer om du har, innertemp 72°C.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade rotfrukter: Klyfta potatis och skär morötter i grova stavar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ringla över neutral olja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen mjuknat.
- Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min per sida, tills den är helt genomstekt (se tips!).
- Tzatziki: Riv gurka grovt och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Låt stå till servering.
- Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, morot och tzatziki.