Fiskgratäng med tomat, dill, citron och kokt potatis
30-40
Utan gluten
9
Points®värde per portion

Fiskgratäng med tomat, dill, citron och kokt potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt

Till servering

Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st

Fiskgratäng

Gul lök
1 st
Neutral olja
½ tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
¼ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Sejrygg (Fisk)
300 g
Tomat
2 st
Salt
½ tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Fiskgratäng: Skiva gul lök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme ca 5 min.
  4. Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), chili flakes, tomatpuré och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka all dill. Blanda ner hälften av dillen och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
  5. Tärna tomat. Lägg fisk och tomat i en ugnsform, krydda allt med salt. 
  6. Häll såsen över fisken och tomaterna och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
  7. Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.