Fiskgratäng med tomat, dill, citron och kokt potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Till servering
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Fiskgratäng
Gul lök
1 st
Neutral olja
½ tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
¼ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Sejrygg (Fisk)
300 g
Tomat
2 st
Salt
½ tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Fiskgratäng: Skiva gul lök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme ca 5 min.
- Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), chili flakes, tomatpuré och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka all dill. Blanda ner hälften av dillen och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
- Tärna tomat. Lägg fisk och tomat i en ugnsform, krydda allt med salt.
- Häll såsen över fisken och tomaterna och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
- Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.