Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- balsamvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
Woksås
Ingefära
½ bit
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Cashew chicken
Broccoli
1 st
Gul paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Kycklinglårfilé
300 g
Neutral olja
Salt
Till servering
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 709 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll japansk soja i en skål och tillsätt majsstärkelse. Rör tills majsstärkelsen löst sig. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, ingefära, chili flakes och pressad vitlök.
- Cashew chicken: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Tärna gul paprika och skiva bananschalottenlök. Hacka cashewnötter. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Putsa inte bort något fett, det smälter i pannan och ger god smak.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och stek kycklingen 4-5 min på hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ tillbaka pannan på värmen. Hetta upp lite mer olja och stek grönsakerna 1-2 min. Tillsätt kycklingen och woksåsen. Koka 2-3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Strö cashewnötter över woken och servera med jasminris och lite extra chili flakes.