30-40
Vegetariskt
Hunan pannoumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, pannoumi och sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Hunan pannoumi
Röd paprika
½ st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Majsstärkelse
1 påse
Neutral olja
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Näringsvärde per portion
- Energi 652 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka!
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (se tips!). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär pannoumi i tärningar. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
- Pannoumi: Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd pannoumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek osten runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
- Hunan pannoumi: Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt "kinesisk wok- och dipsås" och sesamolja, koka ihop ca ½ min. Tillsätt den stekta pannoumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
- Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.