30-40
Laktosfri
Pannbiff med timjanbräserad lök, matvete och ljummen rotfruktssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- selleri,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- ägg
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
- socker
Rostad rotfruktssallad
Matvete (Vete)
125 g
Morötter
300 g
Rotselleri (Selleri)
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Pannbiff
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör (Mjölk)
Timjanbräserad lök
Rödlök
½ st
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 686 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Rostade rotfrukter: Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Klyfta rödlök och blanda med rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 8 min.
- Pannbiff: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Forma smeten till 2 lika stora biffar. Stek ca 2 min per sida i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform (spara stekpannan till punkt 5). Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 15 min, tills de är helt genomstekta.
- Timjanbräserad lök: Strimla rödlök. Stek löken på medelvärme i den använda stekpannan ca 3 min. Krydda med torkad timjan. Pudra över vetemjöl. Blanda ner balsamvinäger, kinesisk soja, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min.
- Blanda kokt matvete, rostade rotfrukter och ruccola. Servera med pannbiff och timjanbräserad lök.