Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
Potatismos
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Pannbiffar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
Gul lök
1 st
Tillbehör
Morot
2 st
Gurka
1 st
Rårörda lingon
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Pannbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta
- Skiva gul lök. Lägg ner lökskivorna i stekpannan och stek tillsammans med biffarna de sista minuterna.
- Tillbehör: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera nystekt pannbiff med lök, potatismos, grönsaker och rårörda lingon.