Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- ägg
Ugnsrostade rotfrukter
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Persiljesås
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Pankopanerad kyckling
Vetemjöl (Ägg)
½ dl
Panko (Vete)
1 dl
Ägg (Ägg)
1 st
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Tillbehör
Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade rotfrukter: Klyfta potatis och skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
- Persiljesås: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja. Smält smör i en kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud såsen ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner rivet citronskal och persilja. Håll såsen varm till servering.
- Pankopanerad kyckling: Ta fram tre djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den första, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje.
- Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
- Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt.
- Klyfta den använda citronen. Dela tomater i bitar. Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade rotfrukterna.
- Servera pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter, persiljesås, tomater och citronklyfta.