Mexikansk nötfärsgryta med rökt paprika, basmatiris och yoghurt
15-20
Utan gluten

Mexikansk nötfärsgryta med rökt paprika, basmatiris och yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker

Chiligryta

Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Rökt paprikapulver
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk

Till servering

Basmatiris
135 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 621 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Tärna gul lök, zucchini och tomat.
  3. Mexikansk nötfärsgryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök, zucchini, three spices, rökt paprikapulver och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min. 
  4. Blanda ner vatten, kycklingbuljong och socker. Koka till önskad konsistens, ca 10 min utan lock. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Blanda ner tomaterna.
  5. Servera mexikansk nötfärsgryta med matyoghurt och basmatiris.