15-20
Utan gluten
Mexikansk nötfärsgryta med rökt paprika, basmatiris och yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Chiligryta
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Rökt paprikapulver
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Till servering
Basmatiris
135 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 621 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Tärna gul lök, zucchini och tomat.
- Mexikansk nötfärsgryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök, zucchini, three spices, rökt paprikapulver och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Blanda ner vatten, kycklingbuljong och socker. Koka till önskad konsistens, ca 10 min utan lock. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Blanda ner tomaterna.
- Servera mexikansk nötfärsgryta med matyoghurt och basmatiris.