20-30
Utan gluten
Barbequekryddad Bjärekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- neutral olja
- vitvinsvinäger
Rostad timjanpotatis
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
½ förp
Barbequekyckling
Neutral olja
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Salt
BBQ-sås
1 förp
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ förp
Salt
Morotssallad
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 545 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad timjanpotatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Barbequekyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Krydda kycklinglårfilé med salt och stek ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Blanda ner bbq-sås i stekpannan.
- Morotssallad: Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
- Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
- Servera barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.