Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- selleri,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
Pastasås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Tomatpuré
1 förp
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
3 dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 760 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna några dl av pastavattnet när du häller av. Späd sedan pastan med lite pastavatten till önskad konsistens..
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse pastasås: Hacka gul lök och vitlök. Tärna selleri och fänkål smått.
- Pasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn fläskfärs ca 2 min. Tillsätt de skurna grönsakerna och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, peppar- och fänkålsmix, salt och vatten. Koka ca 5 min.
- Riv parmesanosten. Häll av pastan (se tips!). Blanda ner pastan i pastasåsen tillsammans med den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!